Bokrecension: En grön kärleksaffär, av Viktor Ingemarsson

Det märks när någon har en stark passion för sitt område, och för att dela med sig av glädjen till andra. I Viktor Ingemarssons bok ”En grön kärleksaffär – Härlig och näringsrik mat för ett hälsosamt liv” som han har tagit fram i samarbete med professor Alicja Wolk, så lyser bådadera kvaliteterna igenom från första sidan.


En äkta naturälskare som gärna ger sig ut i skog, fjäll och till sjöar, och där tar med sig både inspiration, nya krafter och mängder av idéer till det väntande arbetsbordet, fullt av råvaror och oprövade möjligheter.

Bilderna tar fram det vackra och kreativa i de olika recepten – och känns samtidigt fullt möjliga att fixa själv, vilket kan vara en bedrift i sig när så många bloggare ägnar timmar åt att knäppa de perfekta fotona, som i sin tur sedan känns lite ouppnåeliga för vardagspersonen.

Det finns både huvudrätter, frukostar, desserter, snacks, drycker, sallader och bröd att välja från, och utan att det lyser ”raw food” om boken så finns det faktiskt en riktig skatt av recept för dig som helst äter färskt här.

Några finesser i boken är uppdelningen i receptregistret över sådant som tar under en timma att laga till, eller 2-6 timmar inräknat blötläggning, ugnstorkning och så vidare, 7-12 timmar eller mer än 12 timmar – praktiskt och jordnära!

Viktors nära samarbete med Råvarubutiken kan också spåras – i slutet av boken finns ett avsnitt där olika råvaror beskrivs närmare, där exempelvis näringsinnehåll, historia och användningsområden varvas med kuriosa. Samma kärleksaffär till just råvarorna har ju även Råvarubutiken!

Köp ditt eget exemplar här eller ge bort till någon du gillar! Boken funkar perfekt som både present, vardagliga receptbok eller läcker ligga-framme-bok att inspirera gästerna med!