Hej alla mysiga kunder, nya och gamla!

 raw food föräldrar

Två snart nyblivna föräldrar – igen (4 timmar to go)

Det var längesedan sist. Vad har ni haft för er? Jag och Erik har gjort allt möjligt, från att jobba som engelsklärare till ett gäng lagom studieglada (men ack så fina) åttor till att stå åtta timmar på raken och rensa morötter i en ouppvärmd lada mitt i vintern för att nästa dag skifta till potatis. Vi har också gått kurser i tovning, beslutat oss för att inte skaffa fler barn och sedan gjort det ändå, varit två veckor från att köpa en tomt i Brösarps skogar bara för att se någon annan sno den ifrån oss precis innan vi skulle skriva kontrakt och snart skrivit färdigt en roman om en parisisk barndom.

Som vanligt är det mycket som händer i våra liv men det är väl under dessa år det händer som mest. Då man inte hinner med att komma på att man faktiskt lever. Då man står i duschen efter ett par stressiga veckor och tror att man ska slappna av men istället stöter till en deodorant som faller ner på vasken, slår av en skärva som finner sin väg in i duschen och skär upp benet på en så att det sprutar blod och så att man slutligen kan skratta åt livets bristande allvar.

 

IMG_0444

Lilou Carina Henrietta Ygritte Rosenblad, 2 dagar gammal

Men mitt i allt som hänt, allt vi gjort och allt vi planerat finns ett stort tomrum. En saknad. Var har all raw food tagit vägen när vi inte längre haft cafét? Vi har ätit rått i perioder även nu när vi inte har jobbat och Erik har, som bekant, jobbat kvar på Råvarubutiken. Med det men i och med att vårt femte (och sista) barn, Lilou, föddes kände jag mig akut sugen på raw food igen.

Kanske är det på grund av spegelbilden som numera inte visar en rosenfräsch sommarflicka med italiensk bränna, slank timglasfigur och härligt svallande hår utan en blek, hålögd torrhyad variant och inte gillar jag vad vågen säger heller. Eller är det för att jag har ont i lederna av att bli konstant kärleksattackerad av två, tre barn varje natt som ska dela på att ligga på mina armar (det verkar dessutom som att jag har inte mindre än tre stycken). Eller kanske för att jag lider av sömnbrist och icke-existerande energi och styrs av sockerbegär och tröstätande.

Men vad det än är, är det tillräckligt för att få mig och Erik att starta om. Raw til’ four, gluten- och sockerfritt, veganskt och allt det där fantastiska man kan göra för sin kropp. Och medan vi gör det ska vi dokumentera det. Recept, tips och små uppdateringar på hur det går. Vårt bästa tips för att lyckas hålla oss till ”programmet”? Avsätt en summa, storleken avgör du själv, som du blir av med om du bryter din ”pledge”. Men inte nog med det. Pengarna måste du sedan donera till ett ändamål som går helt emot dina principer. Till exempel, om du jobbar för Non-smoking generation, avsätt hundra kronor att köpa cigaretter för om du misslyckas. Inte nog med att det ger dig motivation nog att hålla dig till det du lovat, du motarbetar också aktivt det du inte tycker om. Varje dag den veckan/ månaden/ året avstår du aktivt från att stötta tobaksindustrin. Vi har aldrig misslyckats när vi ”pledgat” på det sättet.

Dela gärna med dig av dina erfarenheter av att köra hel-/ halvrått eller någon annan diet. Var det svårt? Håller du fortfarande på? Vad har fallgroparna varit för dig? Vad är ditt/ dina bästa tips för att lyckas?

Til next time,

Med kärlek

Vilda Rosenblad

Taggar:

Kommentarer

Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar

Du kan använda dessa HTML-taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>