Kalasgoda kålrullar

Recept | september 20, 2019 | Av

Höstmys och brasgott, stora träbord och mustiga grönsaksgrytor, och inte minst mättande, krispiga kålrullar som fyller alla behov en kulen septemberdag när vädret vet varken ut eller in. Här är ett gott recept på raw kåldolmar, kanske de kan kallas, och känn dig fri att marinera kålbladen i en god buljong några timmar före matdags ifall äventyrslusten spritter i ådrorna just idag 🙂

Ingredienser

  • 1 stort kålblad, valfri kålsort
  • ½ avokado i bitar
  • 2 hackade oliver
  • Skott av linser, ärtor och/eller bockhornsklöver
  • citronjuice
  • Nama Shoyu/tamarisås
  • Dulse-flingor
  • tunt skivad röd paprika
  • dina favvogroddar och/eller gröna blad
Foto: fortyforks

Så här gör du:

Kålblad är perfekta att ha till rullar (eller ”rolls” på engelska), och du kan ha både kål och olika sallatsorter och använda dem som exempelvis hamburger-bröd eller till wraps. Mjuka gärna upp kålbladen genom att lägga in dem en stund i torkugnen, en kvart räcker förmodligen bra för de flesta tjocklekar på blad, eller doppa dem i hett vatten tills du är nöjd med böjbarheten.

Gör såsen genom att mosa avokadon i en skål och blanda i oliver, groddar, citronjuice, Nama Shoyu och dulse.

Bred ut blandningen på kålbladet och fortsätt lägga på röd paprika, skott, groddar och andra skivade eller ”stavade” grönsaker, rulla ihop.

Tips!

Har du glasburkar kan du skära stavar av t.ex. selleri och morötter och förvara dem i kallt vatten (i kylen), så kan du snabbt använda dem till olika måltider eller som snacks under dagen. Byt vatten varje dag helst så håller de sig fräscha i upp till en vecka.

Receptet är inspirerat av Raw Gourmet.

Kommentarer

Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar

Du kan använda dessa HTML-taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>