Läcker grön mint- och matchasmoothie

Recept | april 23, 2019 | Av

Har du fått uppfattningen att grönt är jätteläckert när det är en frisk gräsmatta men absolut inte på menyn, och definitivt inte i drickbar form, så kanske den här smoothien är det som får dig att äntligen känna suget!

matchasmoothie
Recept inspirerat av: VeggieInspired Foto: Robert Gourley

Med några enkla ingredienser och en bra mixer kan du trolla fram massor av supergoda – ibland nyttiga och ibland bara fullständigt dekadenta – smoothies i köket. Just den här gröna raringen består lite av bådadera, ärligt talat (fast det finns många som argumenterar för att både choklad och vanilj har sina hälsofördelar, men här kan vi ju nöja oss med att minst hälften av ingredienserna ändå är rånyttiga…!)

Ingredienser:

1 frusen banan
1/2 avokado
2,5 dl spenat eller babygrönkål
2,5 dl kokosmylk
1-2 tsk grönt matcha-tepulver
1/4-1/2 tsk pepparmintarom (eller myntablad)
1/2 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
Havre- eller sojavispgrädde
Chokladknappar att strö över

Mixa allt i en bra och stark mixer tills du får en krämig eller slät konsistens. Toppa med växtbaserad grädde och chokladknappar om du vill ge smoothien den där snygglooken när du bjuder på den – eller ge dig själv lite vardagslyx!

Testa dig fram till den konsistens just du vill ha – en del tycker om att äta smoothies med sked och kan ha den lite tjockare (ta mindre kokosmylk), medan andra gärna plockar fram de tjocka sugrören och vill ha en något mer lättillgänglig konsistens på den goda, gröna röran!

Vad är det jag dricker här?

Babygrönkålen är riktigt smarrig att bara gå runt och tugga på också, och fulla av mineraler, enzymer och klorofyll är de små krispiga bladen med, så testa gärna i en sallad eller liknande med de du får över! Matchapulvret i smoothien är något så ovanligt som en både uppgiggande och lugnande ingrediens i form av grönt te. Den är väldigt populär i de traditionella japanska teceremonierna och innehåller både stimulerande koffein och den rogivande aminosyran L-teanin.

Bananen och avokadon är proppfulla med näring, och det lilla extra här provar du dig fram till själv med lite vanilj- och mintsmaker som rundar av och skapar kontrast. Hur nyttigt får något så gott vara egentligen kan vi undra?

Kommentarer

Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar

Du kan använda dessa HTML-taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>