Raw Food efter förlossningen

Raw | mars 25, 2017 | Av

En liten bakgrund till beslutet att satsa på det råa.

2017-01-02 12.46.06

Familjen Rosenblad, komplett minus våra killar…

Mina sista veckors graviditet spenderade jag lite som jag ville, kostmässigt. Det var inte helt ovanligt att jag åt Ben and Jerry’s Fairly Nuts en lördag kväll. Eller en hel chokladkaka när barnen gått och lagt sig. Mina tänder lider fortfarande av det idag, tänder är inte i sitt esse under graviditeten så inte en jättebra idé att behandla dom dåligt då.

Förlossningen var kontrollerad (sagt med mycket självironi), långdragen (jämfört med nummer fyra) och ganska chockartad i slutet (vattnet gick 21:55 i.o.m. första krystvärken, bäbisen var ute 21:58). Hon föddes i vatten.

De andra barnen var i gott förvar hos mamma, Moustafa var hos sin gode man och Fathulla hemma med kompisar efter att ha fått gå hem från busstationen i Skåne Tranås (4 km). Han ringde och bad om skjuts runt åttatiden, vi var själviska nog att säga nej mellan två värkar så där ;-). Mamma skjutsade barnen till sjukhuset på morgonen och sedan hem, där hon stannade i några dagar och hjälpte Erik så att jag kunde stanna på BB i två dagar. Eriks föräldrar tog över och hans mamma matade oss med bröd, soppor och vegetariska moussakor så att vi sakta kunde vänja oss vid vår nyfunna familjesituation.

Men första veckan, tio dagar eller så efter förlossningen, började jag känna att jag inte riktigt hade lust att käka skit längre. Vår gluten- och sockerfria “pledge” som vi tog så fort Eriks mamma åkt hem kändes snabbt otillräcklig. Trots att det fortfarande var mitt i vintern började jag känna dragningen till det råa igen. Och plötsligt var det inte längre svårt att börja med raw food. Plötsligt befann jag mig i samma situation som för så många år sedan, när raw food var nytt och spännande.

Jag kan inte minnas att det var så här med de andra bäbisarna men jag har pratat med en annan raw food-mamma som sagt att hon ofta känt för raw food efter en förlossning. Så här är jag nu: raw och fräsch. Inte 100% och definitivt för mycket sötsaker (råa oftast, ibland bara gluten- och sockerfria), men en bra bit på vägen till ett hälsosammare liv.

Ni som varit där, har ni upplevt någon särskild dragning till en hälsosammare kost under graviditeten eller efter en förlossning? Eller har det varit tvärtom? Berätta gärna i kommentarerna…

Med kärlek
Vilda

Kommentarer

Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar

Du kan använda dessa HTML-taggar:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>